duminică, 23 martie 2014

Cimbrul are proprietati antibacteriene

Previne acneea

Datorita proprietatilor antibacteriane cu spectru foarte larg de actiune, cimbrul este util in tratatrea problemelor cutanate si mai ales pentru acnee. Este chiar mai eficient decat creme anti - acnee si mult mai bine tolerat. Marele beneficiu este ca fiind natural nu produce nici un fel de reactii alergice. In plus functioneaza foarte bine si componenta antiinflamatoare pe care le are cimbru.

Sfat: Foloseste ulei esential de cimbru adaugat in creme hidratante sau spala-te pe fata cu ceai de cimbru. Si compresele cu ceai de cimbru sunt extrem de eficiente.

Mentine sanatatea oaselor

Sanatatea oaselor este foarte importanta, iar cimbru aduce un element esential fiind o sursa excelenta, si accelasi timp foarte usor asimilabila, de vitamina K, calciu, fier, mangan precum si alte vitamine si minerale care ajuta la mentinerea oaselor sanatosa. Sfat: Aceeasi lingurita de cimbru uscat consumat zilnic este marele secret.

Combate oboseala

Una dintre cauzele neglijate ale oboselii este carenta de fier. Lipsa de fier produce acea stare, fara explicatie, de oboseala. Cimbrul este o sursa sigura de fier, iar consumul de cimbru, zilnic sustine eficient acest necesar. Sfat: cosnuma constant cimbru pentru toate aceste beneficii!

Combate bacterii

Cimbrul este dovedit a fi un real ajutor in lupta impotriva bacteriilor. Este probata capacitatea antibacteriana pe care o are cimbrul, atat cel proaspat cat si cel uscat, dar si a uleiului esential de cimbru. Ceea ce este remarcabil este ca principiile active din cimbru nu dezvolta rezistenta pe care o produc diferite tipuri de antibiotice. Sfat: Bea ceai de cimbru, fa inhalatii cu uleide cimbru si consuma cimbru atunci cand esti racita, cand ai gripa sau ai o infectie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu