miercuri, 12 februarie 2014

Consumul de hrean reda pofta de mancare

Fitoterapia recomandă o lingură de hrean ras în combinaţie cu miere de albine, luată dimineaţa timp de o lună, cu pauză de două zile. Din hrean ras amestecat cu miere, lămâie şi ceapă, se obţine o excelentă pastă care combate viermii intestinali.
În caz de bronşită acută şi cronică se poate prepara un macerat din 15-30 g de hrean ras la un litru de apă; se fierbe cinci minute, după care se macerează 12 ore. Se consumă două ceşti pe zi, între mesele principale.
Un alt remediu din hrean recomandat în fitoterapie este cu rădăcini tăiate în felii şi aşezate în straturi subţiri pe o plasă suspendată, deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahăr. Siropul scurs se foloseşte în doze de una-două linguri pe zi pentru copiii anemici, limfatici, fără poftă de mâncare.
Hreanul nu se consumă însă în exces, deoarece irită rinichii şi mucoasa gastro-intestinală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu