joi, 20 februarie 2014

Ananasul trateaza inflamatiile si indigestia

Ananasul trateaza inflamatiile si indigestia

Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care favorizeaza digestia si împiedica balonarea. Bromelaina se regaseste doar în ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa.

Ananasul este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor în organism, fiind asadar un aliat de încredere pentru o dieta echilibrata. 

De asemenea, dieta cu ananas este o optiune buna daca vrei sa slabesti 2-3 kilograme si totodata sa-ti detoxifici organismul. Dieta cu ananas face parte din categoria monodietelor, adica diete care pun accent pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele sunt forme drastice a slabi, de aceea nu e bine sa dureze mai mult de 10 zile, altfel pot sa-ti deterioreze starea de sanatate.

Ananasul contine compusi anticancerigeni

O ceasca de ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 de miligrame de vitamina A - furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de amenintarea radicalilor liberi, ce favorizeaza aparitia cancerului, si vindeca celulele deteriorate.

 Ananasul este bogat în mangan

O ceasca de ananas proaspat contine 1,55 miligrame de mangan, care întareste oasele si tesuturile conjunctive. Medicii recomanda barbatilor o doza de 2,2 miligrame pe zi si femeilor - o doza de 1,9 miligrame. Adultii mai în varsta, care prezinta un risc mai mare de oase fragile, ar trebui sa includa ananasul în alimentatie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.



Ananasul contine cupru

Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Cuprul stimuleaza productia de hemoglobina din organism si accelereaza cicatrizarea ranilor. Carenta de cupru cauzeaza osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida si scaderea numarului de limfocite. Medicii recomanda adultilor sa consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele si molustele, carnea de vita si ciupercile. O ceasca de ananas taiat cubulete asigura aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnica.

Ananasul contine betacaroten

Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaste chipurile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu