sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Ce minuni face sucul de rosii

Rosiile proaspete sunt un cocteil de vitamine si minerale care au puterea sa tina departe afectiuni grave. Afla care sunt beneficiile sucului de rosii.
Multi se multumesc sa foloseasca sucul de rosii doar in doua ipostaze: fie in mancare, pentru gust atunci cand rosiile proaspete nu sunt disponibile, fie in celebrul cocteil Bloody Mary. Sucul de rosii ar trebui sa fie, insa, in meniul zilnic, pe post de bautura energizanta si scut de protectie pentru organism. In miezul carnos al rosiei se ascund substante unice care sunt laudate pentru proprietatile lor.
1. Licopenul – arma impotriva cancerului
Primul motiv pentru care sucul natural de rosii este atat de laudat este continutul mare de licopen – un antioxidant care lupta impotriva fromarii celulelor canceroase. Rosiile il au din belsug datorita culorii lor. Pentru ca organismul nostru nu produce licopen, sursele din care il putem lua sunt legumele si fructele. E nevoie doar de 500 de mililitri de suc de rosii pentru a primi toata cantitatea de licopen de care ai nevoie. Adica, doar un pahar mare de suc pe zi iti poate asigura sanatatea pe viata. Licopenul te protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer (de san, de prostata, de plamani, de colon).
2. Jos cu colesterolul rau
Sucul de rosii este un taratment natural excelent pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului. Asta pentru ca este bogat in fibre si vitamina B3, primele remedii folosite si in medicina pentru a trata aceasta problema.
3. O inima mai sanatoasa
Un pahar de suc de rosii pe zi previne afectiunile cardiovasculare pentru ca vitamina B6, pe care o contin rosiile, ajuta la meniterea unui nivel normal de de hemocisteina in sange. Acesta este responsabila de sananatea venelor si arterelor. In plus, studii facute la Universitatea din Newcastle, Australia, au aratat ca dupa numai 3 saptamani in care au consumat suc de rosii, riscul pacientilor cu diabet de tip 2 de a dezvolta cheaguri de sange a scazut.
4. Plamani puternici
Un studiu efectuat in 2006
la Universitatea Jundendo, din Tokio, a aratat ca sucul de rosii poate preveni aparitia emfizemului pulmonar cauzat de expunerea la fum de tigara. Asadar, daca ai vicii protejeaza-ti plamanii cu un pahar de suc proaspat stors din rosii.
5. Doza ta de imunitate
Daca nu esti convins de plusurile unui pahar cu suc de rosii iti aratam si lista de vitamine pe care acesta o contine. Un singur pahar are 74% din doza zilnica necesara de Vitamina C şi 2% din cea de Vitamina A. Ambele sunt foarte importante pentru a proteja sistemul imunitar si pentru a lupta impotriva radicalilor liberi, cei vinovati de distrugerea celulelor. Intr-un pahar de suc de rosii vei gasi si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B6, potasiu, magneziu, fier si fosfor.
Pentru un suc proaspat de rosii iti trebuie rosii coapte si carnoase. Rosiile proaspete contin mai multa vitamina C decat cele procesate sau gatite. In schimb, cele gatite contin mai mult licopen, iar daca folosesti si un strop de ulei de masline absorbita acestuia va fi maxima.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu