miercuri, 4 septembrie 2013

Aurul cel mai pretios metal?

Aurul este valoros nu doar pentru noi dar pentru orice civilizatie extraterestra avansata, aurul este format din resturile unei explozii imense – un fel de reziuduu la moartea unui soare. Practic tot aurul pe care noi il purtam sau il pastram ca obiect decorativ este de fapt un pic din steaua ce a incalzit sistemul nostru solar.
Extractia acestui mineral este imprastiat peste tot chiar si prin asteroizi care calatoresc intre sisteme solare si pot contine cantitati insemnate de aur.
Pe pamant exista foarte mult aur dar acesta nu se gaseste asa cu una cu doua, sunt oameni ce si-ar da viata sau ar omori pentru acest metal galben.
Aurul este cautat de oameni inca din antichitate, el este cautat in pamnat sau in mari si oceane cei care cauta acest metal valoros trebuie sa infrunte furia naturii si limitele pe care un miner le poate suporta.
Pe National Geographic este o emisiune care se numeste “Căutătorii de aur” trei ”familii” extractoare de aur au înfruntat furia naturii cu ajutorul unou masinarii ei spală pământul săpat pentru a separa aurul, pe care apoi îl cântăresc.
Aurul aluvionar se obține printr-o spălare specială a nisipului. In ziua de azi gramul de aur valoreaza mai mult ca platina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu