vineri, 7 februarie 2014

Plante care vor trata raceala

Echinacea este antivirala si antibacteriana

Contine polizaharide care intaresc bariera impotriva infectiilor prin stimularea producerii de limfocite (celule care lupta cu virusurile si bacteriile). In plus, are efect tonic asupra organismului, aducand rapid starea de bine. Tinctura este cea mai eficienta. Se recomanda o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, intr-un pahar cu apa.

Lemnul-dulce

Vindeca gatul inflamat, bronsita si opreste tusea. Este un bun antivirotic, antimicrobian si expectorant, facilitand fluidificarea secretiilor traheo-bronsice si faringiene. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de radacina si 200 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.

Socul

Contine un antioxidant cu proprietati antihistaminice (impiedica curgerea nasului si ochilor) si antiinflamatoare. Ceaiul de soc este extraordinar daca se consuma chiar la debutul bolii - cate o cana din ora in ora. Se pregateste dintr-o lingurita cu planta si 200 ml de apa clocotita. Pentru a-i spori, efectul se adauga putina scortisoara rasa.

Ghimbirul

Cu gustul sau intepator le vine de hac si virusurilor. El actioneaza ca un veritabil antihistaminic si descongestionant, relaxeaza musculatura si diminueaza durerea. Se recomanda consumarea a unei lingurite de ghimbir ras la fiecare masa. La fel de bun este ceaiul preparat din 2 cm de radacina proaspata, taiata in bucati si doua cani cu apa. Se fierbe timp de 20 de minute, se strecoara si se adauga o lingura cu miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Acest ceai este de un real folos cand ai frisoane, rosu in gat sau febra.

 Busuiocul

Este de ajutor in caz de febra, tuse sau durere in gat - ceaiul scade febra si alunga durerile de gat, iar frunzele proaspete mestecate fluidizeaza mucusul. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita cu planta uscata si o cana cu apa. Se fierbe cinci minute, se strecoara si se bea cald.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu