Cei care consuma multa carne trebuie sa stie ca reducerea cantitatii consumate aduce numeroase beneficii corpului. Riscul aparitiei unor boli grave scade si el, spun specialistii in domeniu.
Reducerea cantitatii de carne pe care o consumam poate reduce nivelul colesterolului
din sange, scade riscul de a face o boala de inima si ne face mai
sanatosi, spune specialistul Steven Masley, autorul cartii "The 30-Day
Heart Tune-Up: A Breakthrough Medical Plan to Prevent and Reverse Heart
Disease", scrie ziare.com, care citeaza Fox News. Iata care sunt cele
mai mari castiguri pentru corpul uman, atunci cand consumam mai putina
carne:
Scaderea in greutate
Conform unui studiu publicat in 2013 in revista "Journal of the
Academy of Nutrition and Dietetics", persoanele care nu consuma carne au
un indice de masa corporala mai mic decat al celor care consuma carne.
In plus, potrivit specialistilor in domeniu, cei care au o dieta vegana
sau vegetariana slabesc mai mult decat ceilalti, chiar daca ambele
categorii de oameni care consuma acelasi numar de calorii.
Scaderea tensiunii arteriale
Potrivit un studiu de specialitate aparut in revista "Public Health
Nutrition", persoanele cu o dieta vegana sau vegetariana au tensiunea
arteriala mai mica. Specialistii spun ca aceasta situatie este data de
greutatea mai mica a acestor persoane, precum si de consumul de fructe
si legume.
Scaderea riscului de diabet
Expertii americani in diabet au facut un studiu in urma caruia au
ajuns la concluzia ca persoanele vegetariene au un risc mai mic de a
face aceasta afectiune, accident vascular cerebral sau boli de inima.
Oamenii care au consumat carne au avut insa o glicemie mai mare, precum
si un nivel ridicat al trigliceridelor din sange.
Riscul de cancer mai mic
Conform unui studiu facut in 2002 de specialistii de la
universitatea Loma Linda, din SUA, dieta vegana scade riscul aparitiei
tuturor tipurilor de cancer. Expertii au mai constatat ca vegetarienii
au un risc mai mic de cancer gastrointestinal, asa cum este cel
colorectal. Femeile vegane au si ele un castig, caci prezinta un risc
mai mic de a face cancer mamar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu