Atat de folosite în bucătăria mediteraneană la condimentarea mancărurilor, cuişoarele au fost proclamate
de către specialişti cel mai bun antioxidant natural. Aceste ierburi
aromatice şi-au caştigat statutul special datorită conţinutului bogat de
compuşi fenolici, cu multiple proprietăţi benefice pentru sănătate.
Printre calităţile antioxidante
ale cuişoarelor se numără capacitatea mărită de a emana hidrogenul,
reducerea oxidării grăsimilor şi dezoxidarea fierului. Aceste efecte îşi
pot găsi aplicaţia într-o mai bună conservare a alimentelor, păstrarea
gustului şi a valorii lor nutritive. Alte condimente ce acţionează pe
post de antioxidanţi sunt uleiurile esenţiale de oregano, busuioc,
cimbru, rozmarin şi salvie.
Folosirea condimentelor antioxidante este
un caştig important şi pentru industria alimentară, ele putand înlocui
cu succes conservaţii sintetici şi elimina efectele secundare pe care ei
le produc. Odată incorporaţi în produsele alimentare, antioxidanţii naturali ar reduce perisabilitatea acestora, garantand o dietă mai sănătoasă şi oferind alimentelor un gust aparte.
vineri, 4 octombrie 2013
Home »
antioxidant natural
,
antioxidanti
,
beneficii
,
condimente
,
cuisoare
,
diverse
,
noutati
,
proprietati
,
sanatate
» Cuisoarele bogate in antioxidanti
Cuisoarele bogate in antioxidanti
01:33
antioxidant natural, antioxidanti, beneficii, condimente, cuisoare, diverse, noutati, proprietati, sanatate
No comments
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu