vineri, 4 octombrie 2013

Cuisoarele bogate in antioxidanti

Atat de folosite în bucătăria mediteraneană la condimentarea mancărurilor, cuişoarele au fost proclamate de către specialişti cel mai bun antioxidant natural. Aceste ierburi aromatice şi-au caştigat statutul special datorită conţinutului bogat de compuşi fenolici, cu multiple proprietăţi benefice pentru sănătate.
Printre calităţile antioxidante ale cuişoarelor se numără capacitatea mărită de a emana hidrogenul, reducerea oxidării grăsimilor şi dezoxidarea fierului. Aceste efecte îşi pot găsi aplicaţia într-o mai bună conservare a alimentelor, păstrarea gustului şi a valorii lor nutritive. Alte condimente ce acţionează pe post de antioxidanţi sunt uleiurile esenţiale de oregano, busuioc, cimbru, rozmarin şi salvie.
Folosirea condimentelor antioxidante este un caştig important şi pentru industria alimentară, ele putand înlocui cu succes conservaţii sintetici şi elimina efectele secundare pe care ei le produc. Odată incorporaţi în produsele alimentare, antioxidanţii naturali ar reduce perisabilitatea acestora, garantand o dietă mai sănătoasă şi oferind alimentelor un gust aparte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu