luni, 22 aprilie 2013

Fostul senator Catalin Voicu sapte ani cu executare

Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie.

Totodata, instanta a dispus majorarea pedepsei in cazul fostului judecator Florin Costiniu, de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani.

Omul de afaceri Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012, de un complet de trei judecatori de la instanta suprema.

In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Decizia Completului de cinci judecatori al instantei supreme este definitiva, astfel ca atat Catalin Voicu, cat si Marius Locic urmeaza sa fie incarcerati. Fostul senator Catalin Voicu este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Medicul Mircea Beuran a declarat luni pentru MEDIAFAX ca fostul senator este internat cu diagnosticul rectoragie si anemie secundara, fiind supus unor investigatii amanuntite intrucat are si alte suferinte, precum diabet, boala de inima si obezitate.

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare.

Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, iar Costel Casuneanu primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu