marți, 1 septembrie 2015

Valul de emigranti grabeste sinuciderea Europei


Politologul american, E.Lutwak, într-un articol pe care l-a publicat în 30 august 2015, a atacat Vaticanul, într-un ton fără precedent. Lutwak consideră că în Europa islamismul va fi prima religie, în detrimentul creștinismului, în condițiile în care Vaticanul, dar și Italia, susțin valul de emigranți sirieni și nu numai.
El consideră că, în acest moment, asistăm la sinuciderea Europei. Într-un interviu acordat ziarului italian, Il Giorno, responsabil de acest val de refugiați este Papa Francisc.
O altă problemă este și cea a Libiei, care după moartea lui Dhaka nu mai este un stat. Tratatul încheiat între Obama și triburile radicale islamiste este o iluzie, spune Lutwak. Asistăm la o invazie progresivă a islamismului în Balcani, care se va termina prin ocuparea Europei. Președintele turc, Erdogan a deschis porțile Europei către islamism.
Lutwak a declarat că musulmanii sunt refractari să se integreze, vezi Franța, chiar dacă au trăit zeci de ani pe teritoriul unei țări. Lutwak a declarat în interviu, că Roma a suferit invazia barbarilor veniți din nord, Acum asistăm la o invazie care vine din sud.
Germania pare să fie visul oricărui refugiat. Țara promisiunilor, locul unde un prieten sau o rudă își așteaptă concetățenii.
Angela Merkel a cerut Comisiei Europene, ca refugiații să fie împărțiți proporțional, pe fiecare țară componentă a UE. Manifestațiile organizate de către extrema dreaptă germană s-au înmulțit. Aceeași situație și în Suedia. În Franța și Marea Britanie sunt dezbateri și polemici, pro și contra. Spania și Italia au fost practic luate cu asalt de către refugiați.
Conform statisticilor, în Europa există 21 de milioane de imigranți care provin din țări din afara Europei, aceștia sunt numiți extracomunitari. Este o cifră mare, în condițiile în care, în Europa sunt probleme cu locurile de muncă, șomajul, economia care înregistrează descreșteri în multe domenii.
Uniunea Europeană are o populație de 500 de milioane, din care 21 de milioane sunt extracomunitari. Nu știu dacă este mult sau puțin, nu știu dacă își vor găsi un loc în societatea europeană, cert este că impactul acestui val de refugiați a fost puternic, numărul lor crește de la o zi la alta și multe țări nu sunt pregătite pentru a găzdui refugiații. Vorbim aici nu numai despre costurile pe care trebuie să le suporte o țară, dar și despre impactul psihologic asupra europenilor.
Acești oameni pe care îi numim refugiați nu sunt vinovați pentru ceea ce li s-a întâmplat și nici pentru faptul că, în disperare, au plecat spre Europa. De ce s-a lăsat ca situația din Siria să degenereze? Cine a avut acest interes?
În Germania a lut ființă un grup numit Pegida, care are ca slogan Europa patriotă, contra islamului. Dacă la înființare, grupul avea 500 de susținători, în câteva săptămâni, numărul a crescut la 10000. Această situație care se produce în Europa face parte dintr-un scenariu? Cine l-a regizat și care va fi finalul?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu