marți, 1 septembrie 2015

Tratamente naturiste cu hrean - sinuzita si probleme respiratorii

Astăzi, în multe colţuri ale lumii, hreanul tratează mai ales bolile infecţioase şi pe cele specifice sezonului rece. În medicina naturistă se utilizează rădăcina, care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism, precum fierul, calciul, magneziul şi potasiul.
Descoperă în articolul nostru o listă a tratamentelor naturiste cu hrean!

Tratamente naturiste cu hrean - oboseală cronică

Hreanul este un condiment valoros, contribuind la revigorarea organismului. Datorită compoziţiei chimice, acţiunea sa de tonifiere este de lungă durată. De aceea, terapia cu hrean este indicată în combaterea oboselii cronice.
Dacă vrei să-ţi refaci forţele, un preparat pe bază de hrean are efect revigorant şi, în plus, îţi creşte şi capacitatea de concentrare. Spală foarte bine 12 ouă, pune-le într-un vas (cu coajă cu tot), iar deasupra toarnă sucul stors de la 12 lămâi.
După opt ore, scoate ouăle din acest suc, sparge-le şi amestecă-le bine, apoi pune-le din nou în vasul care conţine sucul de lămâie, în care adaugi 1 kg de hrean curăţat şi dat pe răzătoare, 1 litru de ţuică tare naturală, 1 kg de miere.
Acest amestec îl pui la macerat într-un vas acoperit, iar după nouă zile poţi să începi tratamentul. Trebuie să iei câte trei linguri, după mesele principale. După o pauză de 30 de zile, poţi să repeţi terapia.

Tratamente naturiste cu hrean - macerat pentru astmatici

Iuţeala rădăcinii are efecte binefăcătoare în afecţiuni precum astmul, reumatismul, guta, bronşita, litiaza urinară şi leucoreea. Dai pe răzătoarea mică zece rădăcini de hrean şi le pui într-un borcan până se umple o treime.
Restul îl completezi cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Laşi amestecul să se macereze timp de opt zile, apoi strecori conţinutul.
Din acest remediu poţi să iei câte o jumătate de linguriţă de trei-patru ori pe zi. Extern, tinctura obţinută se poate folosi sub formă de compresă în caz de reumatism, plăgi (răni), pentru că este foarte eficientă.

Tratamente naturiste cu hrean - sinuzită și probleme respiratorii

Pentru a scăpa de necazurile create de sinuzită, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona frunţii. Practic, două linguriţe cu hrean ras se pun pe o pânză care se aplică pe frunte.
Nasul se desfundă la scurt timp, elimină secreţiile, curăţând astfel căile respiratorii. Această terapie, cu efecte imediate, trebuie să fie continuată câte cinci zile la rând.

Tratamente naturiste cu hrean - anemie

Dacă eşti anemic, dacă vrei să previi apariţia litiazei renale sau să-ţi îmbunătăţeşti ritmul inimii, hreanul rezolvă toate aceste probleme. Foarte eficient pentru oricare din aceste necazuri este vinul tonic preparat din rădăcina legumei.
Ai nevoie de un litru de vin roşu, natural, şi de 15 linguri de hrean ras. Ingredientele le pui într-o sticlă şi le laşi să se macereze zece zile, iar după aceea filtrezi vinul. Specialiştii recomandă să consumi câte trei-patru linguri pe zi, un interval de trei săptămâni.

Tratamente naturiste cu hrean - cancer

Efectele medicinale ale hreanului sunt conferite de compuşii chimici glucozinolaţi, responsabili de mirosul înţepător şi de iuţimea gustului. Cercetările au arătat că aceste substanţe formează un adevărat scut în lupta cu bacteriile.
Mai mult, studiile au dovedit că planta combate şi unele forme de cancer, precum cel de colon, de stomac şi de plămâni. În tratamentul cancerului se recomandă consumul zilnic a minimum 50 g de hrean, sub diferite forme: tinctură, macerat sau în stare proaspătă. Cura se ţine timp de o lună, după care se recomandă o pauză de 2 luni, putându-se relua.

Tratamente naturiste cu hrean - tensiune arterială

Unele dintre substanţele pe care le conţine hreanul au efecte benefice asupra circulaţiei sângelui în zonele periferice.
Totodată, substanţele sulfurate din hrean îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge cerebrale şi coronariene, reducând astfel riscul apariţiei unui infarct sau accident vascular cerebral.

Tratamente naturiste cu hrean - durere de dinți

Se rade puţină rădăcină de hrean şi se pune într-o sticluţă mică (20-30 ml) în combinaţie cu puţin alcool.
Se închide ermetic. Când ne doare un dinte sau o măsea se destupă sticluţa, se astupă nara de pe partea opusă dintelui dureros, iar cu nara rămasă liberă se va trage puţin aer din această sticluţă. Aromele care se degajă ameliorează durerea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu