miercuri, 2 septembrie 2015

Cum interactioneaza ghimbirul cu medicamentele

Consumat cu moderatie, ghimbirul poate fi folosit in ceai, in aromatizarea diferitelor preparate sau ca si condiment. Daca abuzati de aceasta radacina si consumati mai mult de 5 grame pe zi, zilnic, e posibil sa apara si efectele secundare, printre care se numara gazele, arsuri stomacale, iritarea gurii. Ghimbirul pus direct pe piele poate provoca mancarimi.

Ghimbirul poate intretine sangerarea, astfel incat nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet, probleme cardiace.
Ghimbirul nu ar trebui folosit de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor.

In cazul femeilor insarcinate, se recomanda prudenta; se poate administra ghimbir, impotriva greturilor si ametelilor, dar nu cantitati exagerate si pe termen lung. Inainte de a trata greturile cu acest condiment, consultati-va cu medicul dumneavoastra.

Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog.

Trebuie evitat consumul ghimbirului cu doua saptamani inainte de a suferi o interventie chirurgicala.

In probleme diabetice trebuie evitat consumul exagerat, intrucat scade glicemia si interactioneza cu medicatia prescrisa in cazul acestei afectiuni.

Cum interactioneaza ghimbirul cu medicamentele
Ghimbirul poate prelungi starea de somn, daca este luat impreuna cu barbituricele.

Consumul zilnic de ghimbir poate sa intervina in absorbtia fierului si a vitaminelor liposolubile.

Ghimbirul sporeste puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la aparitia unor hemoragii (stimulează circulatia).

Ghimbirul scade glicemia, astfel tratamentul medicamentos pentru diabetici ar trebui ajustat in cazul consumului de pastile pe baza de ghimbir sau a ghimbirului ca atare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu