- Timp de preparare: 80 min
- Gata in: 1 ore, 20 min
- Timp de asteptare:
24 ore
Ingrediente
- muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm
- zahăr
- sucul de la o lămâie
Preparare
1. Mugurii de brad se curăţă de codiţe şi se spală bine
cu apă rece. După aceea, se pun într-o oală smălţuită şi se toarnă apă
cât să depăşească nivelul mugurilor încă o dată cât volumul lor (la un
kilogram de muguri se pun doi litri de apă).
2. Se fierb o oră, până când se înmoaie bine. După aceea, se ia de pe foc oala şi se lasă să stea acoperită, la rece, timp de 24 de ore, ca să se extragă cât mai bine din muguri sărurile minerale şi uleiurile aromatice.
3. Sucul se strecoară prin tifon dublu, aşezat pe strecurătoare, presând mugurii ca să se scurgă tot sucul. După aceea, se cântăreşte şi, la 1 l suc, se va adăuga 1 kg zahăr şi o linguriţă zeamă de lămâie. Amestecul astfel obţinut, se fierbe până începe să se lege.
4. Se pune siropul cald în sticle. Se lasă la cuptor timp de cinci minute, la foc potrivit. La final, se înfăşoară cu o pătură şi se lasă la răcit.
2. Se fierb o oră, până când se înmoaie bine. După aceea, se ia de pe foc oala şi se lasă să stea acoperită, la rece, timp de 24 de ore, ca să se extragă cât mai bine din muguri sărurile minerale şi uleiurile aromatice.
3. Sucul se strecoară prin tifon dublu, aşezat pe strecurătoare, presând mugurii ca să se scurgă tot sucul. După aceea, se cântăreşte şi, la 1 l suc, se va adăuga 1 kg zahăr şi o linguriţă zeamă de lămâie. Amestecul astfel obţinut, se fierbe până începe să se lege.
4. Se pune siropul cald în sticle. Se lasă la cuptor timp de cinci minute, la foc potrivit. La final, se înfăşoară cu o pătură şi se lasă la răcit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu