luni, 20 octombrie 2014

Retete care stopeaza caderea parului

Calitatea podoabei capilare dezvaluie multe. Totdeauna intoarcem capul dupa o doamna iesita de la coafor, dupa o frizura ciudata, dupa un par stralucitor in care vantul se zbate sa iasa, chiar si dupa un tip mai pletos!

Varfurile despicate arata o lipsa de proteine. Persoana respectiva nu maninca carne slaba, peste, iar legumele sunt putine si nu reusesc sa asigure intregul necesar de vitamine. Un par uscat semnifica o imunitate scazuta, o lipsa acuta de fier, automat o anemie severa, iar vitamina C consumata e doar cu gandul, motiv pentru care e indicat sa manance legume si fructe acre.

Daca auzi pe cineva ca-i creste parul foarte incet, acolo e lipsa de zinc, de vitamina A, vitamina C, poate fi chiar si o afectiune a glandelor tiroida sau endocrina. Parul gras nu are nici o legatura cu un exces de spalare, ci cu un exces de vitamina A, care in par se reflecta cel mai repede.

O dieta bogata in carne slaba, peste, fructe de mare, ficat, grau, branza, nuci, alune asigura cantitatea de zinc necesara unui par frumos, bogat, des; alimentele bogate in fier ca: spanacul, rosii, sfecla, orez, ovaz, brocoli, mazare, cartof, carne  rosie asigura stralucire.

O cura de 30 zile cu ulei de catina, consumat zilnic cite o lingurita si un tratament cu una din retetele sau remediile de mai jos vor asigura pentru tine o podoaba capilara de invidiat.

Si in acest caz natura este sursa care ne poate remedia o problema. Exista o multime de plante care pot fi eficace impotriva caderii parului. Magazinele naturiste au o multime de tincturi care pot fi aplicate contra caderii parului.yucca1

Nasturel. O planta mica cu niste floricele galbene ca si nasturii, se stoarce pe o bucatica de tifon si se face masaj pe pielea capului, ajuta la regenerare.

Ulei de masline. Impiedica caderea si regenereaza. Se face masaj cu ulei de masline, se lasa 4 ore, acoperindu-se capul cu un prosop si se spala cu sampon.

Coada soricelului. Se face un decoct (fierbere 15-20 minute) din 50 gr. planta uscata, se fiebe intr-un litru de apa, se raceste, se strecoara si se clateste parul cu ce a ramas!

Yucca. Sucul care se gaseste in frunze este foarte indicat pentru masajul puternic al radacinilor, pentru stoparea caderii si fortarea regenerarii.

Brusture. Stopeaza caderea parului. Se face decoct  cu 30 gr planta la un litru de apa si se clateste timp de 10 zile dupa spalare. Cu tinctura de brusture se maseaza pielea capului, contra caderii si a matretii. Ceaiul de frunze de brusture elimina acneea!

Hamei. Tot sub forma de tinctura ajuta la regenerare.

Propolis.Un masaj zilnic cu alifie sau tinctura de propolis ajuta la cresterea parului.

Ardei. Tinctura de ardei, prin masajul puternic al radacinilor parului stopeaza caderea excesiva.

Urzica. Contine aminoacizi, clorofila, vitamine: A, C, K, minerale: calciu, magneziu, siliciu. Prin clatirea parului dupa spalare cu ceai de urzica se intareste radacina.

Frunza de nuc. Ca si urzica, se face un ceai dintr-o mana de frunze, se strecoara si se clateste parul dupa spalare timp de o luna de zile, va asigura un par stralucitor si matasos.

Ulei de ricin. Prin masarea odata la 10 zile a radacinilor, regenereaza si intareste radacina firului de par.

Rozmarin. Este o planta aromata folosita mai des la bucatarie, dar si o planta medicinala care combate raceala, durerea de cap, dar si stimuleaza cresterea parului. Se face o infuzie (se pune planta in apa clocotita) din 50 gr plante uscate la un litru de apa si se maseaza zilnic timp de zece zile.

Flori de tei. Tictura din flori de tei prin masaj puternic al pielii capului, stimuleaza cresterea parului. Aceasta se poate prepara si acasa, dintr-o mana flori de tei, peste care se toarna 100 ml de alcool. Se lasa la macerat 10 zile, agitandu-se foarte bine zilnic. Dupa cele 10 zile se maseaza radacinile cu solutia strecurata, odata pe saptamana.

Retete care stopeaza caderea parului

Contra caderii parului si a matretii. Se iau 500 gr praf de cedru de la magazinele naturiste, se amesteca cu 2 galbenuse de ou si 5 picaturi de suc de lamaie. Se sta 15 minute cu masca pe par, se clateste si se repeta la 10 zile.

Contra caderii parului. Din 2 linguri de ulei de masline, 1 ou si 5 picaturi de zeama de lamaie se face o pasta, se aplica pe cap, se sta 45 minute cu ea si se spala cu sampon. Se repeta saptamanal pina cand ajunge la normalitate. De regula dupa 4 sedinte cu masca pe par se remediaza.

 Pentru aspect de par des si lucios se amesteca 1 kefir cu 1 galbenus, 1 ceapa mare rasa foarte fin si un paharel de rachiu. Din toate acestea rezulta o pasta fina care se aplica pe par, lasandu-se 2 ore. Se repeta la 10 zile.

Pentru un par subtire si fin. Se face o pasta din 2 linguri de smantana, 1 lingura de ulei ricin, 1 lingura suc de lamaie si balsam de par care se aplica timp de 15 minute. Se repeta reteta la 7 zile timp de 1 luna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu