duminică, 18 mai 2014

Beneficiile uleiului de ricin

Tratamentul cu ulei de ricin cald ofera cele mai bune rezultate, imbunatatiri observandu-se chiar de la primele utilizari.

Acest tip de ulei este bogat in numerosi antioxidanti, care combat efectele negative ale radicalilor liberi, acele molecule care pot afecta pielea. Doar daca il vei folosi cald, vei beneficia de proprietatile sale antioxidante cu rol important in mentinerea sanatatii pielii.

Recomandat in caz de psoriazis

Specialistii sustin ca uleiul de ricin este bun in caz de psoriazis, o boala a pielii care se manifesta prin descuamari insotite de mancarime si pete rosii. De asemenea, folosirea uleiului de ricin previne procesul de imbatranire a pielii, care se manifesta adesea prin aparitia ridurilor si a petelor maronii. Nu in ultimul rand, pielea afectata de acnee, sebum, arsuri sau rani superficiale, poate fi tratata cu succes cu ulei de ricin.

Cum se foloseste

Inainte de a merge la culcare, curata-ti tenul cu un produs bland, dupa care tamponeaza-ti fata cu un prosop.

Apoi, folosind un disc demachiant, aplica uleiul de ricin pe intreaga fata sau pe zonele afectate, frecand cu usurinta pentru a permite absortia acestuia.

Fata se curata de ulei abia dimineata (pe timpul noptii poti aplica plasturi pe zonele date cu ulei). 

Urmeaza acest procedeu in fiecare seara, pana cand observi imbunatatiri. Insa, pentru efecte vizibile se recomanda urmarea tratamentului pe baza de ulei de ricin cel putin 2-3 luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu