miercuri, 19 martie 2014

Ulei de coriandru, beneficii pentru sanatate

Utilizarea uleiului de coriandru în alimentatie poate preveni aparitia toxiinfectiilor alimentare, dar poate trata si anumite infectii rezistente la antibiotice.
In cadrul noului studiu, publicat în Jurnalul Medical Microbiology, a fost testat uleiul de coriandru împotriva a 12 infectii bacteriene, inclusiv a bacteriei Salmonella enterica si a Escherichia coli (E.coli). Dintre tulpinele bacteriilor testate, majoritatea au stagnat în crestere si chiar au fost ucise cu o solutie ce continea 1.6% ulei de coriandru.
,,In cele mai multe dintre tari, peste 30% din populatie sufera de toxiinfectie alimentara la un moment dat. Aceste rezultate încurajeaza introducerea uleiului de coriandru în alimentatie, astfel evitand toxiinfectiile alimentare”, a afirmat Fernanda Domingues, autoarea studiului.

Uleiul de coriandru este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esentiale din lume, fiind produs din seminte de plante de coriandru. Printre beneficiile pe care acesta le aduce sanatatii se numara si ameliorarea durerilor, tratarea infectiilor fungice si îmbunatatirea digestiei.     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu