duminică, 9 martie 2014

Salata de morcovi previne cresterea glicemiei

Salatele, aliati de nadejde în diete

In curele de slabire, nu ne vom simti epuizati din cauza aportului caloric scazut. Aceasta deoarece radacinoasele au proprietati remineralizante si tonice datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. Morcovii, telina, sfecla rosie sunt surse bune de vitamine (B1, B2, C, E) betacaroten si minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier).

Bogate în vitamina C

Morcovul si radacina de patrunjel contin betacaroten, vitaminele C si K, fier, calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu. Datorita vitaminei C, patrunjelul este un bun adjuvant în prevenirea anemiei si a virozelor respiratorii. Nutritionistii recomanda radacinile de patrunjel persoanelor care vor sa slabeasca.

Scad colesterolul

Nu va plac pentru ca sunt mai tari decat alte legume? Insa tocmai în cantitatea mare de fibre sta succesul acestora.

Datorita fibrelor, morcovii, sfecla rosie, telina, ridichile negre intervin în asimilarea grasimilor si scad nivelul colesterolului în sange. Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb si elimina toxinele, substantele cancerigene din organism.
 
Previn cresterea glicemiei

Glucidele pe care le contin morcovii, sfecla rosie, telina au avantajul ca elibereaza treptat glucoza sau energia. De aceea, salatele cu radacinoase previn socurile insulinice, cresterea sau scaderea brusca a glicemiei

Vindeca rani

Radacinoasele sunt folosite si extern. Telina se poate folosi pentru o gama larga de rani, cicatrici, degeraturi, ulceratii, pentru ca are capacitati cicatrizante. Ba chiar da rezultate bune în cazul unor rani greu vindecabile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu