marți, 18 martie 2014

Masti eficiente pentru o fata plina de acnee

Masca de fata cu albus de ou 
 
Este una dintre cele mai simple si mai eficiente masti de fata pe care le poti face acasa. Ia un ou, separa albusul de galbenus, dupa care intinde pe toata fata albusul de ou. Lasa-l sa actioneze 10-15 minute dupa care clateste cu apa calduta. Albusul de ou are efect de curatare a pielii si de atenuare a acneii. De asemenea, el este plin de vitamine si proteine care ajuta la regenerarea celulelor din piele si la eliminarea excesului de sebum.

Masca de fata cu iaurt, miere si suc de lamaie

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C si acid citric care ajuta la exfolierea pielii, ii da stralucire si elimina excesul de sebum, mierea are efect antibacterian, iar iaurtul de calmare a pielii si de hidratare. Pentru aceasta masca ai nevoie de o lingura de suc de lamaie, o lingurita de miere si o lingura de iaurt. Amesteca-le bine si aplica masca pe fata, mai ales pe zona cu cosuri. Las-o sa actioneze 10 minute, dupa care clateste bine.

Masca de fata cu scortisoara si miere
 
Unul dintre cele mai bune remedii pentru acnee este scortisoara, mai ales daca este combinata cu miere. Amesteca o lingurita de pudra de scortisoara cu 2 lingurite de miere si aplica pasta pe zonele cu cosuri. Lasa aceasta masca sa actioneze 15-20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu