luni, 10 februarie 2014

Siropul de hrean trateaza multe afectiuni

Sirop de hrean - Da pe razatoare o radacina de hrean la care adauga 4 linguri cu miere. Amesteca pana la omogenizare si lasa cateva minute la macerat. Strecoara in saculet de tifon, presand bine continutul. Pune la fiert in apa cat sa acopere resturile ramase in tifon si lasi 5 minute. Cand s-au racorit, amesteca fiertura cu siropul crud.

Proprietati: radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si din complexul B), minerale, substante antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. In plus, contine ulei volatil si componenti sulfuraticare, care atunci cand razi hreanul, dau nastere unei substante iritante (mirosina). Are efect descongestionant si expectorant, stimuleaza metabolismul, imbunatateste peristaltismul intestinal.

Cum se ia: 3 linguri de macerat pe zi.

Alte boli tratate cu…

VIN TONIC: Pune 15 linguri de hrean dat pe razatoarea mica intr-un litru de vin rosu. Astupa sticla, lasa la macerat 8-9 zile, apoi filtreaza. 3-4 linguri de vin tonic pe zi ajuta la imbunatatirea digestiei, la stimularea si reglarea activitatii cardiace, combate anemia si previne litiaza renala.

CATAPLASMA: Aplica pe ceafa un tifon pe care ai intins un strat subtire de hrean dat pe razatoarea mica. Este foarte eficienta impotriva migrenelor.

Contraindicatii: gastrita, ulcer gastric, enterita acuta, nefrita acuta, macrolitiaza urinara, hemoragii interne, hemoroizi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu