duminică, 9 februarie 2014

Cauze care provoaca durerea de spate

Statul pe scaun într-o poziţie incorectă, viaţa sedentară pe care o ducem, plăcerea de a purta tocui înalte sau faptul că folosim o saltea de pat deteriorată sunt doar câteva dintre motivele pentru care suferim de dureri de spate. Iată 5 obiceiuri proaste pe care le ai şi care îţi afectează sănătatea!

Cari greutăţi mari
Ridicarea frecventă de greutăţi îţi produce, în timp, dureri de spate. Aşa că încearcă să nu mai umpli până la refuz sacoşele când mergi la supermarket. Iar dacă îţi place să meştereşti prin casă, ar trebui să renunţi să mai cari şi să deplasezi singur corpuri de mobilă! Un alt motiv al durerilor de spate este şi căratul unei genţi mai grele pe un singur umăr. Toată greutatea se distribuie numai pe o singură parte a corpului, iar coloana vertebrală şi muşchii vor încerca să contrabalanseze această greutate. De aici apar durerile.

Porţi pantofi stilettos sau flip-flop
Tocurile foarte înalte te obligă să stai cu spatele încordat atunci când mergi. Această poziţie pune o presioune foarte mare pe muşchi, ligamenţe şi coloana vertebrală. Pe de altă parte, dacă porţi încălţăminte cu talpa foarte subţire şi care nu oferă piciorului susţinere în părţile laterale, vei avea din nou probleme.

Stai pe scaun toată ziua
Statul zilnic pe scaun duce la încordarea muşchilor spatelui. Însă durerile apar şi pentru că aceştia sunt din ce în ce mai puţin solicitaţi, ajungând să fie aproape inactivi. Este acea senzaţie de înţepenire pe scaun. Durerile apar şi din cauza poziţiei incorecte pe scaun (stai prea aplecat în faţă).

Stai în picioare toată ziua
Şi dacă stai zilnic în picioare vei suferi de dureri de spate. Aşa că, aşază-te pe un scaun ori de câte ori ai ocazia. Odihneşte-ţi muşchii şi relaxează-i.
Dormi pe o saltea de proastă calitate
O saltea de calitate are o durată de viaţă între 8 şi 10 ani. Dacă nu o înlocuieşti după această perioadă de timp, şansele să suferi de dureri de spate devin din ce în ce mai mari. Motivul?  Salteaua fiind din ce în ce mai moale, nu mai reuşeşte să ofere corpului tău susţinerea de care nevoie. Dacă nu ai schimbat-o până acum, este cazul să o faci cât mai repede!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu