luni, 18 noiembrie 2013

Ce minuni face ceaiul de musetel

Elimina migrenele

O cana de ceai de musetel te ajuta sa scapi din înclestarea unei dureri de cap. Imediat ce simti aparitia durerii, apuca-te sa pregatesti infuzia!

Iti protejeaza pielea

Musetelul sterge cu grija orice urma de eczema, arsura sau dermatita. Pentru asta trebuie sa aplici ulei de musetel sau comprese cu infuzie în care adaugi si frunze de nalba.

Leac pentru bebelusi

Ceaiul de musetel cu fructe de chimen dat celui mic, în doze de cate o lingurita, îi va calma colicile, iar petele rosii de pe corp îi dispar dupa o baie cu aceasta infuzie.

Eficient contra afectiunilor dintilor

Ai face orice sa dispara durerile de dinti sau abcesele? Ceaiul de musetel le calmeaza imediat. Clateste cu el gura la interval de o jumatate de ora, si tine ceaiul în locul dureros cateva minute.

Asigura o digestie usoara

Ceaiul de musetel e recunoscut ca antiseptic. In combinatie cu dieta si medicamentele, trateaza gastritele, colitele, enterocolitele. O clisma cu aceeasi infuzie alunga si constipatia.

Alunga insomnia

Un ceai de musetel luat înainte de culcare si mireasma relaxanta a uleiului volatil din aceleasi flori miraculoase au proprietatea de a tine insomnia la distanta.

Te scapa de cistite

Durerile intense si tensiunea din zona abdomenului cauzate de infectia urinara dispar daca bei trei cani de ceai de musetel pe zi, pentru ca planta actioneaza ca antiseptic si diuretic.

Inchide ranile

Compresele cu ulei sau infuzie de musetel sunt benefice pentru dermatite, arsuri si eczeme. Sunt cunoscute si pentru rapiditatea cu care le trateaza. Prepara infuzia dintr-o lingura de planta si o cana cu apa clocotita.

Calmeaza puseele bolii Zona Zoster

Compresele cu ceai de musetel si rozmarin aplicate 15 minute, de trei ori pe zi, linistesc puseele acestei boli, iar repetarea tratamentului timp de o luna, la fiecare doua zile, scade frecventa lor.

Tine în frau durerile menstruale

Si vechii egipteni foloseau ceaiul de musetel pentru a linisti durerile menstruale. De ce n-ai încerca si tu? Creste nivelul de glicina, un compus al urinei, care calmeaza spasmele musculare.

Bun si pentru diabetici

Cercetatorii japonezi sunt siguri ca, daca bei în fiecare zi ceai de musetel, înainte de fiecare masa, glicemia scade si sunt prevenite astfel complicatiile diabetice.

Amelioreaza afectiunile vasculare

Pentru afectiunile vasculare sunt eficiente baile cu 50-60 g de flori puse într-un saculet de tifon peste care ai turnat apa clocotita sau cataplasmele cu infuzie de musetel.

Te scapa de vicii

Bobocii de musetel uscati si mestecati cand îti da inima ghes sa aprinzi o tigara, te conving sa renunti la idee. La fel de buna este si o cana de ceai îndulcit cu miere.

Uleiul de musetel ajuta reumaticilor

O frectie cu ulei de musetel potoleste simptomele reumatismului articulatiilor datorita efectului antiinflamator. Mai mult, daca îti simti picioarele obosite, uleiul le va face din nou usoare.

Trateaza bolile de ficat

Infuzia dintr-un amestec de musetel cu albastrele, rostopasca, menta, anghinare si sunatoare este eficienta în cazul bolilor de ficat. Calmeaza durerile si decongestioneaza, actionand totodata ca antiseptic si antiinflamator.

Evita musetelul daca...

Esti însarcinata, pentru ca stimuleaza contractiile
Ai alergie la plante din aceeasi familie: crizanteme, galbenele, margarete

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu