sâmbătă, 3 august 2013

FC Rapid in divizia B iar Chiajna in A

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dinamitat Liga lui Mitică: rapidiştii, trimişi în divizia „B”, iar Concordia în prima, după două etape de la startul campionatului.
Când suflarea microbiştilor aştepta derby-ul, atât cât mai rămăsese, dintre Steaua şi Rapid, programat iniţial diseară, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a mai făcut o dată lumină în minţile întunecate ale fotbalului românesc.

TAS nu judecă după ureche

„Federaţia Română de Fotbal este somată să recalifice şi să înregistreze Concordia Chiajna în Liga 1, în locul Rapid”, se arată în comunicatul TAS, emis ieri la prânz. Concret, Rapid a fost trimisă de forul de la Lausanne în eşalonul secund, iar Concordia Chiajna va evolua în Liga 1.

Meciul de baraj disputat între cele două echipe, una fără licenţă-Rapid, alta retrogradată – Chiajna, şi hotărât de Comitetul Executiv după o judecată lăutărească, a fost anulat. Noii acţionari ai Rapidului au luat foc: „Vom acţiona la rândul nostru hotărârea la altă instanţă”, a spus Nicolae Cristescu, patronului rapidist nevenindu- i la început să creadă că giuleştenii au fost trimişi la matineu!

Herea bagă rime

„Aşa am crezut noi de cuviinţă, să joace cea fără licenţă cu cea repetentă, am făcut un kitsch şi TAS-ul ne-a dat peste mână”, a comentat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. Rapid disputase două jocuri în Liga I, 1-2 cu FC Vaslui şi 1-1, acasă, cu Viitorul Constanţa.

Cele două partide vor fi anulate şi, cel mai probabil, Concordia Chiajna va fi programată să joace cu cele două echipe pe care le întâlnise Rapidul. Când a aflat despre decizia TAS, Ovidiu Herea, fostul mijlocaş rapidist, a dat-o pe versuri: „Rapidul nostru, chiar dacă-i de toţi furat, are sufletul curat”, a postat fotbalistul pe contul său de facebook.

Chiajna n-a vrut să joace azi

Liga lui Dragomir hotărâse ca, în locul partidei cu Rapid, Steaua să joace diseară contra Concordiei. Cei de la Chiajna nu au fost însă de acord. „Potrivit regulamentului, un meci se anunţă cu 48 de ore înainte. De unde să adun eu acum jucătorii?”, s-a revoltat Ionuţ Chirilă, antrenorul celor de la Chiajna. În aceste condiţii, meciul nu se va mai disputa, urmând ca el să fie reprogramat. La rândul său, Adrian Zamfir, celălalt acţionar al Rapidului a spus că „tot Comitetul Executiv să-şi dea demisia. Noi făcusem un buget cu sume din drepuri tv, din publicitate pe Liga I”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu