duminică, 16 februarie 2014

Ce efectele negative are guma de mestecat


Guma de mestecat o folosim zilnic din diferite motive, fara a ne gandi la efectele nedorite ale acestui produs asupra sanatatii noastre.

Astfel, mestecatul gumei poate provoca tulburari ale articulatiei temporo-mandibulara, ceea ce inseamna dureri, uneori deosebit de neplacute, la nivelul muschilor faciali. Mai trebuie adaugate dureri de cap, urechi si de dinti.
Deseori, guma de mestecat este recomandata inainte de masa, pentru a reduse pofta de mancare si pentru a crea mai rapid senzatia de satietate. Totusi, un recent studiu publicat in revista „Eating Behaviors” arata ca folosirea gumei in acest scop nu are nici un efect asupra caloriilor consumate. In schimb, ea are tendinta de a reduce consumul de alimente sanatoate in favoarea celor cu multe E-uri.
In dorinta de a limita efectele laxative ale gumei fara zahar, unii opteaza pentru versiunea cu zahar. Dar un astfel de chewing-gum ataca dantura, antrenand aparitia cariilor. Urmarile sunt binecunoscute!
Pe de alta parte, guma de mestecat poate crea probleme gastro-intestinale, cu dureri abdominale si crampe. Excesul de aer introdus prin consumul repetat de chewing-gum contribuie la intensificarea acestor dureri si a senzatiei de balonare.
In alta ordine de idei, consumul gumei de mestecat contribuie la eliberarea mercurului in organismul nostru. Anumite preparate dentare sunt constituite dintr-o combinatie de mercur, argint si staniu. Folosirea in exces a gumei si mestecarea ei indelungata poate contribui la eliberarea mercurului din plombe. Iar acest lucru poate conduce la probleme de natura neurologica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu