Este o realitate faptul ca beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cacao sunt imense. Nu, asta nu inseamna ca poti manca ciocolata oricata doresti! Cacao prima, neprelucrata este cea care contine substante nutritive si alti compusi benefici, si nu batoanele de ciocolata pe care le gasesti la magazin.
In afara de antioxidanti, cacaoa contine flavonoide care sunt benefice in mai multe moduri pentru corpul uman. Iata cateva dintre beneficiile oferite de cacao:
Mentine sanatatea inimii
Cacao contine antioxidanti care ajuta organismul sa scape de
radicalii liberi care duc la celule deteriorate si boli. Acesti
antioxidanti ajuta, de asemenea, la prevenirea bollor cardiovasculare.
Protejeaza de radicalii daunatori
Plantele produc anumiti compusi numiti flavonoide, care sunt benefice
pentru oameni. Cacaoa contine flavonoide cum ar fi epicatechina,
catechine si procyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si
ajuta, protejeaza corpul de radicalii liberi.
Permite buna functionare a vaselor de sange
Flavonoidele din cacao, de asemenea, ajuta la protejarea organismului
de boli cardiovasculare. Acestea permit buna functionare a vaselor de
sange si reduc tensiunea arteriala. De asemenea, ajuta la protejarea
organismului de multe alte boli legate de inima.
Previne formarea cheagurilor de sange
Flavonoidele protejeaza peretii vaselor de sange de la deteriorare
din cauza radicalilor liberi si previn formarea cheagurilor de sange.
Reduce riscul de diabet de tip 2
Flavonoidele din cacao au proprietati anti-inflamatorii, care ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ofera si mai multi antioxidanti
Cand cacao este incalzita, se elibereaza si mai multi antioxidanti.
S-a dovedit ca o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi
antioxidanti decat un pahar de vin rosu si ceai
Dar tine minte ca ciocolata pe care o iubesti atat de mult contine
zahar si grasimi care ar putea sa nu fie recomandate. Astfel, ceea ce
trebuie sa cauti sunt bauturile de cacao fierbinte sau pudra de cacao,
care sunt sarace in grasimi si neprelucrate in masura in care sa-si
piarda proprietatile.
luni, 10 februarie 2014
Home »
antioxidanti
,
benefice
,
cacao
,
ciocolata
,
sanatate
,
substante nutritive
» Beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cacao
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu