luni, 10 februarie 2014

Beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cacao

Este o realitate faptul ca beneficiile pentru sanatate ale boabelor de cacao sunt imense. Nu, asta nu inseamna ca poti manca ciocolata oricata doresti! Cacao prima, neprelucrata este cea care contine substante nutritive si alti compusi benefici, si nu batoanele de ciocolata pe care le gasesti la magazin.

In afara de antioxidanti, cacaoa contine flavonoide care sunt benefice in mai multe moduri pentru corpul uman. Iata cateva dintre beneficiile oferite de cacao:

Mentine sanatatea inimii

Cacao contine antioxidanti care ajuta organismul sa scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate si boli. Acesti antioxidanti ajuta, de asemenea, la prevenirea bollor cardiovasculare.

Protejeaza de radicalii daunatori

Plantele produc anumiti compusi numiti flavonoide, care sunt benefice pentru oameni. Cacaoa contine flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine si procyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si ajuta, protejeaza corpul de radicalii liberi.

Permite buna functionare a vaselor de sange

Flavonoidele din cacao, de asemenea, ajuta la protejarea organismului de boli cardiovasculare. Acestea permit buna functionare a vaselor de sange si reduc tensiunea arteriala. De asemenea, ajuta la protejarea organismului de multe alte boli legate de inima.

Previne formarea cheagurilor de sange

Flavonoidele protejeaza peretii vaselor de sange de la deteriorare din cauza radicalilor liberi si previn formarea cheagurilor de sange.

Reduce riscul de diabet de tip 2

Flavonoidele din cacao au proprietati anti-inflamatorii, care ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2.

Ofera si mai multi antioxidanti

Cand cacao este incalzita, se elibereaza si mai multi antioxidanti. S-a dovedit ca o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un pahar de vin rosu si ceai

Dar tine minte ca ciocolata pe care o iubesti atat de mult contine zahar si grasimi care ar putea sa nu fie recomandate. Astfel, ceea ce trebuie sa cauti sunt bauturile de cacao fierbinte sau pudra de cacao, care sunt sarace in grasimi si neprelucrate in masura in care sa-si piarda proprietatile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu