marți, 29 octombrie 2013

Berea neagra cu aroma de usturoi negru

O companie de bauturi din Japonia a combinat berea neagra cu aroma intensa a usturoiului pe care au denumit-o Aomori.

O astfel de sticla de bere costa nu mai putin de 6,5 dolari. Berea neagra ajunge direct in stomac, dupa care aroma de neiertat a usturoiului negru incepe sa-si faca simtita prezenta. Se spune despre acest tip de bere ca ar fi usor condimentat, isi o oarecare dependenta, desi este o ciudatenie.

Usturoiul negru este rezultat in urma fermentarii usturoiului clasic, pastrat in mediu cu temperatura ridicata pentru o perioada mai lunga de timp. Bulbul este pastrat in camere cu temperaturi controlate pana cand incepe sa semene cu un carbune.
Cei care l-au folosit si in alte preparate, de exemplu la paste, sustin ca ofera o aroma deosebita si delicioasa. De retinut este si faptul ca acest usturoi negru contine mai multi antioxidanti decat cel traditional.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu