Ingrediente:
- 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao
- 100 g zahar cristale
- 100 g miere
- 100 g migdale
- 30 g cafea boabe
- un albus
- 30 ml apa
Mod de preparare:
In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, se pun migdalele şi se coc timp de 12 minute, amestecăndu-le de două ori. Apoi, se lasă deoparte. Ciocolata se topeşte la bain-marie. Se amestecă mierea, zahărul şi apa într-o crăticioară, se pune pe foc şi după ce a fiert două minute se trage de pe foc.
Albuşul se bate spumă şi se adaugă uşor siropul de zahăr şi miere. Se amestecă şi se adaugă şi ciocolata topită şi călduţă. Apoi se pune totul la bain-marie, amestecând mereu. Când se desprinde de fundul vasului, este gata. Se pun migdalele şi boabele de cafea.
Amestecul se pune într-o formă de silicon sau într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider pentru o noapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu