miercuri, 16 aprilie 2014

Artefact vechi cu origini necunoscute

Trecutul îndepărtat al planetei noastre este unul misterios, în care diverse civilizații, dezvoltate mai mult sau mai puțin din punct de vedere tehnologic, au trăit. Chiar dacă această concluzie contrazice din temelii teoria evoluționistă propusă de Darwin și nu este acceptată nici în ruptul capului de către specialiști, artefactele descoperite de-a lungul timpului ridică numeroase întrebări despre ceea ce se petrecea în urmă cu milioane de ani pe Terra.

Unul dintre aceste artefacte misterioase a fost descoperit în interiorul unei geode care a fost extrasă dintr-o mină din China. După cum bine știm, numele de geodă este oferit unui agregat de metale format prin depunere în cavitățile largi ale rocilor. O geodă este o rocă de formă sferică sau alungită, care conține în interiorul său o scobitură (cavitate) căptușită cu cristale dispuse cu vârful spre interior. Fiecare geodă este unică în compoziția, mărimea și formațiunea de cristale din interiorul său, fiind diferite ca formă și culoare. Geodele s-au format în urmă cu câteva milioane de ani în urmă, fapt pentru care pare de-a dreptul incredibil ca o bucată de metal prelucrat tehnologic să existe în interiorul rocii.

Descoperirea a fost efectuată de Zhilin Wang, un colecționar de origine chineză, în zona Munților Mazong, la granița dintre provinciile chinezești Gansu și Xijiang. Piatra este de dimensiuni medii, dar cel mai important aspect este că în interiorul ei a fost descoperită bara de metal, care la un capăt are un filet extrem de fin.

Imediat după descoperirea fantastică, artefactul misterios a fost trimis către un laborator pentru a fi analizat. S-a stabilit că are o vechime de câteva milioane de ani. Pornind de la aceste fapte s-au născut două ipoteze. Prima susține că geoda ar putea să provină dintr-un meteorit care s-a prăbușit pe Terra cu mult timp în urmă și astfel bucata de metal ar proveni de pe o planetă neidentificată, care ar fi susținut viață inteligentă cu milioane de ani în urmă. Iar cea de-a doua teorie spune că de fapt pe Terra ar fi trăit civilizații extrem de inteligente cu mult timp înaintea noastră.
Specialiștii nu pot oferi mai multe detalii despre modul în care a fost introdus artefactul în geodă și nici cine l-ar fi putut fabrica, dar este cert că adevărul despre istoria îndepărtată a planetei noastre va rămâne un mister poate pentru totdeauna.
Acest artefact este plasat în familia descoperirilor imposibile sau ale obiectelor care nu ar fi trebuit să existe pentru că nu se pot oferi explicații logice cu privire la proveniența lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu