duminică, 2 februarie 2014

Solutii eficiente pentru riduri ascunse

Masca cu ulei de santal si miere

Pentru a prepara aceasta masca trebuie sa amesteci 1 albus de ou, 1 lingura de miere, 4 picaturi de ulei esential de fenicul si 4 picaturi de ulei esential de santal. Albusul de ou are are efect de strangere, uleiul de fenicul netezeste ridurile si creste elastina, iar uleiul esential de santal ajuta la întarirea tesutului conjuctiv.

Masca cu banana, ciocolata si ulei de trandafir

Urmatoare masca are în compozitie ingrediente delicioase, care laolalta cresc puterea binefacatoare pentru sanatatea pielii. Se amesteca 1 lingura de pudra de cacao organica, 1 banana piure, 1 lingura de miere, 4 picaturi de ulei esential de trandafiri. Pudra de cacao ajuta la prevenirea ridurilor si protejeaza împotriva radicalilor liberi, banana hidrateaza si hraneste pielea, mierea creste  hidratarea, iar uleiul de trandafiri netezeste pielea si regenereaza celulele epidermei.

Masca cu alge marine

A treia masca pe care o poti prepara în casa are virtuti terapeutice deosebite. Amesteca 3 linguri de alge marine cu 2 linguri de gel cu aloe vera, îl gasesti la magazinele naturiste ori farmacii si 4 picaturi de ulei esential de fenicul. Algele marine remineralizeaza si ajuta la hidratarea pielii, gelul de aloe vera sustine producerea de colagen a pielii, iar uleiul esential de fenicul netezeste ridurile si sporeste elasticitatea pielii.

Specialistul recomanda

Iulia Preda

prezentatoare TV si farmacist

Aplica pe ochi dischete îmbibate în ceai de fenicul

Pielea trebuie curatata înainte de aplicarea oricarei masti, care trebuie lasata sa actioneze timp de 20 de minute. Masca se aplica nu doar pe fata si gat, ci si pe decolteu, maini si antebrate. Eu recomand, ca în timp ce aveti aplicata masca, sa acoperiti si ochii cu dischete îmbibate ori în ceai de fenicul, ori în ceai de musetel. Ceaiul de fenicul se recomanda persoanelor care au tenul usor iritabil, gras sau sufera din pricina inflamatiilor oculare. Asa veti avea un rasfat complet!

Pentru o eficienta mai mare, va sugerez sa aplicati masca, potrivita tenului dumneavoastra, de trei ori pe saptamana. Nu uitati ca înainte de a va aplica orice masca, sa faceti un mic test pentru a depista daca sunteti alergica la vreunul dintre ingrediente. Testul se face usor, aplicand pe o portiune mica, pe mana sau picior, putin din textura mastii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu