luni, 20 ianuarie 2014

Bicicleta Chopper facuta de doi romani

Bicicleta “Chopper”, realizată în atelierul Bicicle TeMe din Timişoara, are o lungime de 3,4 metri. Comanda a costat în jur de 1.000 de euro
Arhitecţii Mihai Borcescu şi Raul Gârleanu, care au deschis la Timişoara primul atelier de restaurare, proiectare şi realizare de biciclete, au pus la punct o bicicletă cu totul şi cu totul deosebită. Este vorba de un vehicul pe două roţi lung de 3,4 metri. Este vorba de cea mai lungă bicicletă petru o persoană, din România. “Ne-am întâlnit la Street Delivery, unde aveam un stand, cu actorul Richard Hladik, care ne-a întrebat dacă putem face o bicicletă lungă. Vroia ceva unicat. Noi am spus că putem. Am proiect acestă bicicletă după dimensiunile lui, este posibil ca alte persoane să nu se simtă comod pe ea”, a declarat Mihai Borcescu. Bicicleta a fost realizată de la A la Z în atelierul BicicleTeMe. Cadrul a fost proiectat de la zero, iar în afară de roţi, totul a fost “customizat” de cei doi timişoreni. Foto Bicicleta "Chopper" în atelierul Biciclete TeMe „Şi şaua iniţială a fost desfăcută în totalitate şi refăcută. Fiecare element are un de la noi. Are multe inspiraţii din natură, frunza de pe cadru, pedala este în formă de fluture. Chiar şi culoarea este unicat. În loc de lanţ am ales să punem o curea de transmisie, care a fost cumpărată la comandă, din Italia”, a spus Raul Gârleanu.

Timişorenii au lucrat timp de trei luni la “chopperul” cu pedală. Deşi pare o bicicletă greu de manevrat, arhitecţii spun că este relativă treaba. “Unii pot merge comod cu ea, alţii nu pot face niciun metru. Această bicicletă este făcută pe măsura şi dimensiunea clientului. Bicicleta are 28 de kilograme, dar e foarte bine gândit raportul forţă-greutate, pentru a se putea pedala uşor”, a mai declarat Mihai Borcescu. Devizul iniţial pentru bicicleta “chopper” a fost în jur de 700 de euro, însă la final a ieşit cam la 1.000 de euro. Mihai Borcescu este student în anul VI la Facultatea de Arhitectură, iar Raul Gârleanu, arhitect stagiar. Ei au deschis anul trecut atelierul, iar de atunci prin mâinile lor au trecut peste o sută de biciclete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu