vineri, 27 septembrie 2013

A mers 250 de metri pe o franghie

Mich Kemeter a stabilit un nou record mondial traversând un lac pe o frânghie, pe care a mers 250 de metri.

Mich Kemeter a stabilit un nou record mondial traversând un lac pe o frânghie, pe care a mers 250 de metri.
Kemeter, supranumit "diavolul austriac", deţinea şi anteriorul record mondial la mersul pe sfoară deasupra apei, cu 222 de metri, stabilit pe acelaşi lac, Green Lake din Austria.
Încercările de a ajunge la această performanţă au fost multe şi dureroase. La un moment dat, el s-a dezechilibrat cu şase metri înainte să atingă distanţa recordului anterior.

”Să-ţi dobori propriul record e un sentiment extraordinar. Cea mai mare problemă sunt condiţiile meteorologice, trebuie să aştepţi până când vremea este potrivită.”, a spus tânărul de 24 de ani.
”Trebuie să te concentrezi şi să ai multă răbdare. Dar apa a fost minunată, soarele strălucea şi lacul arăta ca o oglindă. Întreaga experienţă a fost pură, ca apa. Am simţit o conexiune cu natura, cu spiritul şi energia ei”, a adăugat Kemeter.

El intenţionează ca în fiecare an să îşi doboare recordul cu câte 10 metri. Printre realizarile tânărului se mai număra o urcare până la circa 304 metri înalţime pe o stâncă din Grand canyon du Verdon, în sudul Franţei, şi escaladarea a 45 de etaje ale celei mai înalte clădiri din Changsha, China, în ambele cazuri fără echipament de protecţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu