sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Alimente de toamna cu un continut ridicat de magneziu

Magneziul este stocat in mare proportie in tesuturile noastre, o cantitate semnificativa fiind la nivelul sistemului osos. De asemenea, o parte se afla si in sange. Un studiu al realizat de o echipa de cercetatori ai Universitatii Harvard, publicat in primavara, sustinea ca o doza zilnica mai mare de magneziu poate reduce riscul de aparitie al diabetului cu pana la 33 la suta, potrivit sursei citate In plus, alte studii au incercat sa demonstreze importanta acestui mineral pentru corpul nostru. Din acest motiv, va prezentam cinci alimente tocmai bune pentru a fi consumate in aceasta toamna datorita continutului ridicat de magneziu.

1.Gutuile

Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sanatatii lucru datorat continutului bogat in substante minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul. Una din principalele proprietati ale gutuilor este stimularea functiilor hepatice.   

2.Semintele de floarea-soarelui 

Concentratia mare de magneziu le recomanda pentru normalizarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de aparitia a infarctului, precum si pentru combaterea eficienta a stresului si a migrenelor suparatoare. De asemenea, pentru ca au in componenta cantitati considerabile de vitamine din complexul B, potrivit adevarul.ro. 

3.Avocado

Plin de multivitamine si nutrienti sanatosi pentru inima, avocado unul dintre fructele cele mai hranitoare. O felie de avocado adaugata la salata sau, de ce nu, o portie de pieure de avocado, reprezinta aproape 15% din doza zilnica recomandata de magneziu. 

4.Bananele 

O banana de marime medie ofera si 32 de miligrame de magneziu, impreuna cu vitamina C si fibre. La doar 100 de calorii, acest fruct este satios si reprezinta o idee de milioane in ceea ce priveste o gustare.

5.Caju 

Alunele de caju au un nivel ridicat de magneziu, mangan si fosfor. Magneziul este bun mai ales pentru mentinerea unui bune conditii a sistemului osos, dar si pentru reglarea tonusului muscular. In schimb, deficitul de magneziu poate duce la aparitia hipertensiunii arteriale, a crampelor musculare, oboselii si posibilelor migrene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu